start of winter, thanksgiving and fun :)
Hee luitjes!
het is al zo lang geleden dat ik een verhaaltje heb geschreven dus het werd eens hoog tijd. dit keer schrijf ik een verhaaltje vanuit Ohio.
ik zit nu bij mijn gast moeders moeder, omdat het gisteren Thankgiving was. Thanksgiving is een speciale holiday in Amerika en het enige wat je eigenlijk doet is eten. Ik had gister zoveel gegeten. Turkey, groente, friet, een stuk of 10 verschillende toetjes. het was echt niet normaal. Het was echt heel lekker! Vanochtend was het black friday, en dat betekent dat alle winkels grote uitverkoop houden. omdat het zo'n grote uitverkoop is, staan mensen soms al 12 uur lang in de rij te wachten om binnen te mogen. Mijn gast moeder en ik zijn vanochtend om 4 uur opgestaan om te gaan winkelen. Het was echt een gekke huis! mensen proberen van alles te kopen, tv's zijn maar 100 dollars, printers voor 20 dollars. ik wist echt niet waar ik moest kijken.
Het was echt leuk om een keer mee te maken, maar ik doe het echt nooit meer :p. het is gewoon veelste druk en mensen maken ook echt ruzie om spullen. net iets te fantiek voor mij haha!
ik zit nu dus bij mijn ' gastoma' kun je wel zeggen. Het is me nog een tante. Ze is eng en echt heel streng haha. en ze bekritiseerd echt alles wat iedereen zegt, dus mijn gast moeder teamtackelen haar haha. Het is maar tot morgen en de andere familieleden zijn heel aardig dus het is best goed vol te houden. Ook 'gastoma' woont in een klein dorpje in the middle of nowhere.
op school gaat het een stuk beter. ik voel me steeds meer thuis. ik heb twee hele goeie vriendinnen liya en liz en we logeren minstens 3 x per week dus dat is wel leuk! ik denk dat mensen op school zich ook meer voor mij openstellen en ik voel me nu een stuk fijner. Vorige week vrijdag was het grandparents day op school, en mochten alle kinderen hun grootouders mee naar school nemen. op zulke dagen mis ik toch mijn familie, en op die dag miste ik vooral mijn opa en oma. maar het was toch erg leuk want de oma's van liya hadden mij voor een dag geadopteerd haha en dus heb ik de hele dag met hun mee rond gelopen. Ze zijn echt lieve mensen en ik zie ze bijna 2 x per week omdat de oma van liya ons overal naartoe breng haha. (liya kan ook niet auto rijden :P) en als haar oma ons niet brengt dan rijdt elizabeth haha.
Trimnastics is mijn lievlingsvak op het moment. we doen echt van alles en maken kleine uitstappen. we hebben lessen gehad in yoga, zumba, bodyblast, fitness en nog een paar anderen! Zumba vindt ik het leukst! we zijn met niet zoveel mensen in die les dus dat is altijd heel erg gezellig :)
Om een beetje in conditie te blijven fintess ik samen met becky en sam vijf dagen in de week :p. we hebben fitness appratuur thuis dus ik hoef niet naar een fitness centrum. das handig want ik kan ook niet auto rijden :p. becky en sam zijn mijn beste vriendinnen buiten school. Daar ga ik ook veel mee om :).
Muziek is hier ook echt anders. op feestjes draaien ze of country (dat vindt ik nou echt geen goed muziek hahah ) of echte gangster music (dat is ook niet alles :P).
ik had deze maand voor het eerst een beetje een mindere periode, maar het gaat nu allemaal weer beter :). en ik kon het eerst ook niet tegen mijn gastouders zeggen, maar uiteindelijk heeft mijn gastbroer ben mij geholpen en dat was erg fijn. ik ben nu ook een stuk closer met mijn gastvader en dat vind ik erg fijn :).
Mijn andere gastbroer, chris, woont inmiddels ook weer bij ons omdat het uit is tussen hem en zijn vriendin. maar als het goed is gaat hij volgende week verhuizen. alle dat hoop ik toch want hij kan snurken haha!
Voor de rest maak ik een beetje huiswerk, doe ik wat mijn vrienden en familie en relaz ik haha. Je valt hier ook in een ritme, en dat vindt ik ook fijn. Ik voel me echt thuis hier! en ik ben blij met mijn gast gezin en vrienden die ik heb gemaakt :) en iedereen die de kans krijgt om zoiets te doen moet hem zeker nemen!
ik mis natuurlijk nederland wel, maar ik hou natuurlijk wel contact :). laat gerust een reactie achter of je kunt me ook altijd mailen! vind ik erg leuk :)
groetjes uit ohio!
hee pannekoek, komt allemaal in orde zie je wel, zon dipje af en toe is erg normaal hoor, heb ik ook heus gehad en ik was tien jaar ouder toen ik ging reizen dan jij, kun je nagaan. Jij doet het vast hartstikke goed en ik heb alle vertrouwen in je, dikke kus, op je wang, Denny
Hee meid, weer een leuke update - voor ons natuurlijk geen verrassingen. Nog een prettig weekend en goede terugreis van Ohio naar thuis (St. Clair) en tot binnenkort.
Hi Fraukje, leuk weer iets van je te lezen. Ik ben blij
dat het goed met je gaat. Hier in Lieshout is ook alles oké. Je krijgt veel groetjes van opa en van ons
Hey Fraukje,
jouw verhalen zijn elke keer weer leuk om te lezen! Ik hou ook van shoppen, maar zo fanatiek hoeft het voor mijn ook weer niet! Lijkt me wel sjiek om een keer te mee te maken! Fijn te horen dat je je draai nu meer begint te vinden! Zo'n dipje is natuurlijk nooit leuk, maar gelukkig komt daar ook altijd weer een eind aan. Dat merk je nu wel weer! Ik wens je nog heel veel plezier en alle goeds in de USA! We denken aan je!
Groetjes van Wendy en Ralf
Fraukje, MERRY X-MAS AND A HAPPY NEW YEAR. Veel groetjes uit Lieshout
Hey Fraukje,
ik wil je nog even een heel fijn kerstfeest toewensen! Heel veel plezier deze kerst en ik hoop snel over jouw kerst in de usa te mogen lezen! We denken aan je!
Groetjes van Wendy en Ralf
fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar iedereen!
er komt binnenkort weer een verhaaltje!
hi fraukje, ik loop achter met lezen.sorry he. black friday lijkt beetje op die 3-daagse bijenkorf happening. hoorde tenminste eens zo'n verhaal van mn zus. normale sale vind ik al niets! ben blij te lezen dat je je avontuur nog steeds te gek vindt. had eigenlijk niet anders verwacht!! wat is bodyblast eigenlijk? iets voor hulst en omstreken????? neem stiekem filmpje voor me op en zet maar op youtube.....hahha. dikke knuffel.